Villsauprodukter

SITTEUNDERLAG

 

Dette produktet fra Den Ville Sau holder deg garantert varm i stussen når du er ute og trenger noe godt å sitte på.

Hvordan har så dette produktet oppstått?

Våre sauer går ute hele året og blir klippet en gang pr. år ca. rundt St.Hans.

Mange av våre villsauer har en egenskap at de slipper ulla, og da kan du «rue» den av sauen. Du slipper å klippe, du bare drar ulla av.

Problemet er at dette i de fleste tilfeller skjer når det enda er ettervinter/tidlig vår, og da er det for kalt til at vi kan utnytte dette.

Når så St.Hans kommer og det er tid for klipping, har den nye ulla begynt å vokse ut og fester seg i den gamle. Dette danner små og store flak med gammel ull som nærmest har en tova egenskap og sitter fast i den den nye ulla som borrelås.

Når vi klipper får vi disse flakene med ull. Disse kan vi ikke sende inn til spinning. Det er ikke mulig å lage garn av dette. Bønder vil normalt kaste dette og ikke benytte dette restproduktet til noe.

Vi vasker disse flakene med ull 2 ganger.

Fra spinneriet får vi i tillegg til ullgarn også tovaflak. Ferdig tova blir disse til underside på sitteunderlagene som ullflakene fra sauene blir sydd på.

Sitteunderlagene er et naturlig produkt og kan inneholde rester av kvist og kvast, rusk og rask fra naturen. Ikke børst dem (kan ødelegge tovingen), men plukk dem/rist dem av og til og bruk dem fortrinnsvis ute.

Sitteunderlag

Sitteunderlag

Sitteunderlag

UTSOLGT

Din pris: NOK 0,00

Søkested

Kontakt

Den Ville Sau A/S Kildeveien 23
8290 Skutvik
47277399